skip to Main Content

Permanent hårborttagning

På City Clinic erbjuder vi behandling av oönskad hårväxt. Oönskad hårväxt kan vara ett hinder eller bara något som du stör dig på. Oavsett anledning kan vi enkelt, snabbt och skonsamt eliminera och minska din hårväxt. Tänk dig att slippa behöva raka benen inför festen på lördag, eller spontant bara sätta på dig ett linne en varm dag.

På City Clinic arbetar vi med Elysion Pro från Spanska Cocoon medical. En kvalitetsutrustning med den senaste diodlaserteknologin. Elysion arbetar med två olika våglängder 810nm och 755nm för att kunna behandla på olika djup och vara effektiv för dem flesta hud- och hårtyperna. Elysion har även inbyggt kylsystem och arbetar extremt snabbt vilket garanterar en komfortabel behandling.

BEHANDLINGEN
Inför en permanent hårborttagningsbehandling rekommenderas alltid en konsultation. Under konsultation går vi tillsammans igenom en patientjournal så vi får en bild av er hälsostatus, vi tar reda på vilken hår- och hudtyp ni har (kom orakad till konsultationen) och vad ni kan förvänta er av behandlingen.

När det är dags för första behandlingen kommer ni till oss i en avslappnad miljö. Behandlingen inleds med att terapeuten applicerar en gel på behandlingsområdet för att skydda huden samt underlätta arbetet för terapeuten.

Maskinen ställs in efter din hud- och hårtyp (behandlingen är lätt att skräddarsy efter allas behov). När behandlingen är igång så behandlar man huden genom att skicka ut laserljus ner i hårroten och värmer upp den till cirka 70 grader, vilket gör att den elimineras. Våra utrustningar har inbyggt kylsystem vilket ger en komfortabel behandling.

Permanent hårborttagning fungerar endast om håret är i växtfas, normalt är endast 20-40% av kroppens hår i växtfas samtidigt, därför krävs det fler än en behandling. Man brukar säga att det behövs ca. 6-8 behandlingar för att kunna eliminera det mesta av hårväxten i behandlingsområdet. Vissa kliniker hävdar att det räcker med 3-4 behandlingar för att permanent bli av med oönskad hårväxt, men det är biologiskt omöjligt oavsett utrustning.

Alla områden på kroppen har olika växtfaser, och din behandling är beroende av detta, man kan bara eliminera håret i dess växtfas. T.e.x. Armhåla har en intervall på cirka. 5 veckor, ben 8 veckor, det betyder att om du ska behandla dina ben så bör du komma till oss var 8:e vecka för att vi ska vara säkra på att ditt hår är i växtfas.

De hårsäckar som är i växtfas och har svarat på behandlingen slutar att producera mer hår, dem är eliminerade. I huden har vi dock hårsäckar som tidigare inte producerat hår (vilande hårsäckar), genom hormonrubbningar (t.e.x. Vid graviditet) kan dessa hårsäckar aktiveras senare i livet, men dem går självklart också att behandla. Under behandlingskuren kan man även uppleva att man får mer hår i början, detta beror på att lasern kan “väcka” vilande hårsäckar som sedan kan elimineras vid nästa behandling.

Permanent hårborttagning är en behandling som har funnits länge och är välbeprövad. Det är viktigt att terapeuten som utför behandlingen har genomgått någon form av utbildning på maskinen så att inställningarna blir rätt och anpassade efter just din hud- och hårtyp. Efter en behandling är det normalt att huden får en lätt rodnad och detta brukar lägga sig efter någon timme eller dag. I enstaka fall kan laserbehandlingen orsaka blåsor, sveda och pigmentförändringar.

Alla människor har olika hög smärttröskel, men de flesta brukar säga att behandlingen inte kännas alls. Detta varierar självklart från person till person, men tack vare kylsystem så kan man även få känsliga kunder att känna sig bekväma och komfortabla under behandlingen.

Boka tid online
Back To Top