skip to Main Content

Permanent hårborttagning

På City Clinic erbjuder vi behandling av oönskad hårväxt. Oönskad hårväxt kan vara ett hinder eller bara något som du stör dig på. Oavsett anledning kan vi enkelt, snabbt och skonsamt eliminera och minska din hårväxt. Tänk dig att slippa behöva raka benen inför festen på lördag, eller spontant bara sätta på dig ett linne en varm dag.

På City Clinic arbetar vi med den senaste metoden, Epilia diodlaser + RF, som kan behandla i stort sett alla hud och hårtyper (ljusare hår och mörkare hud) tack vare samarbetet mellan diodlaser och radiofrekvens. Epilia har även inbyggt kylsystem och arbetar extremt snabbt vilket garanterar en komfortabel behandling.

Med vår IPL utrustning kan vi även erbjuda följande behandlingar: Hudföryngring och akne behandling

BEHANDLINGEN
Inför en permanent hårborttagningsbehandling rekommenderas alltid en konsultation. Under konsultation går vi tillsammans igenom en patientjournal så vi får en bild av er hälsostatus, vi tar reda på vilken hår- och hudtyp ni har (kom orakad till konsultationen) och vad ni kan förvänta er av behandlingen.

När det är dags för första behandlingen kommer ni till oss i en avslappnad miljö. Behandlingen inleds med att terapeuten applicerar en gel på behandlingsområdet för att skydda huden samt underlätta arbetet för terapeuten.

Maskinen ställs in efter din hud- och hårtyp (behandlingen är lätt att skräddarsy efter allas behov). När behandlingen är igång så behandlar man huden punktvis med handenheten, som skickar ut laserljus ner i hårroten och värmer upp den till cirka 70 grader, vilket gör att den elimineras. Våra utrustningar har inbyggt kylsystem vilket ger en komfortabel behandling.

ATT TÄNKA PÅ
Innan du påbörjar en permanent hårborttagningskur är det viktigt att du inte äter någon medicin som gör dig ljusskänslig, detta kan påverka din behandling och lättare framkalla bieffekter. Man får inte sola 4 veckor innan eller efter sin behandling, då risken för bränningar ökar eftersom din hudtyp har förändrats.

Plocka, vaxa eller bleka området bör man undvika helt 4 veckor innan sin första behandling och genom hela behandlingskuren. Mer information får ni vid er konsultation!

Med våra utrustningar Epilia diodlaser + RF och Xlase CPL kan vi behandla i stort sett alla hud- och hårtyper. Epilia diodlaser + RF ökar möjligheterna att även kunna eliminera ljust hår som tidigare varit omöjligt. Även mörk hy kan behandlas mer skonsamt och effektivt. En viktig sak att tänka på är dock att den “perfekta” kunden är någon med ljus hy och mörkt hår, då är det lättare för laserns ljus att absorberas av melaninet i håret och eliminera hårroten. Oftast får dessa kunder ett bra resultat av behandlingen.

Permanent hårborttagning fungerar endast om håret är i växtfas, normalt är endast 20-40% av kroppens hår i växtfas samtidigt, därför krävs det fler än en behandling. Man brukar säga att det behövs ca. 6-8 behandlingar för att kunna eliminera det mesta av hårväxten i behandlingsområdet. Vissa kliniker hävdar att det räcker med 3-4 behandlingar för att permanent bli av med oönskad hårväxt, men det är biologiskt omöjligt oavsett utrustning.

Alla områden på kroppen har olika växtfaser, och din behandling är beroende av detta, man kan bara eliminera håret i dess växtfas. T.e.x. Armhåla har en intervall på cirka. 5 veckor, ben 8 veckor, det betyder att om du ska behandla dina ben så bör du komma till oss var 8:e vecka för att vi ska vara säkra på att ditt hår är i växtfas.

De hårsäckar som är i växtfas och har svarat på behandlingen slutar att producera mer hår, dem är eliminerade. I huden har vi dock hårsäckar som tidigare inte producerat hår (vilande hårsäckar), genom hormonrubbningar (t.e.x. Vid graviditet) kan dessa hårsäckar aktiveras senare i livet, men dem går självklart också att behandla. Under behandlingskuren kan man även uppleva att man får mer hår i början, detta beror på att lasern kan “väcka” vilande hårsäckar som sedan kan elimineras vid nästa behandling.

Permanent hårborttagning är en behandling som har funnits länge och är välbeprövad. Det är viktigt att terapeuten som utför behandlingen har genomgått någon form av utbildning på maskinen så att inställningarna blir rätt och anpassade efter just din hud- och hårtyp. Efter en behandling är det normalt att huden får en lätt rodnad och detta brukar lägga sig efter någon timme eller dag. I enstaka fall kan laserbehandlingen orsaka blåsor, sveda och pigmentförändringar.

Alla människor har olika hög smärttröskel, men de flesta brukar säga att behandlingen inte kännas alls. Detta varierar självklart från person till person, men tack vare kylsystem så kan man även få känsliga kunder att känna sig bekväma och komfortabla under behandlingen.

Boka tid online
Back To Top